Mainos
Mainos

SDP suosituin puolue

Suomen Gallupin julkistamasta puoluekannatusmittauksesta ilmenee, että SDP on edelleen Suomen suosituin puolue. Tutkimuksen mukaan SDP:n kannattajia oli 25,5 prosenttia vastaajista.

SDP on edelleen suosituin puolue, ilmenee Suomen Gallupin perjantaina julkistamasta puoluekannatusmittauksesta. Neljän suurimman puolueen tilaaman tutkimuksen mukaan SDP:n kannattajia oli 25,5 prosenttia vastaajista. Se on prosenttiyksikön korkeampi kuin SDP:n kannatus eduskuntavaaleissa.

Keskustan kannatusarvio on 22,7 prosenttia, mikä on kaksi prosenttiyksikköä pienempi kuin maaliskuun vaaleissa. Kokoomus on parantanut tahtiaan vaaleihin verrattuna ja sai tukea 19,7 prosentilta vastaajista. Vaaleissa tulokseksi jäi 18,6 prosenttia. Vasemmistoliitto jäi vaalisaalistaan hieman, 9,6 prosenttiin. Vaaleissa tulos oli 9,9 prosenttia.

Vihreät keräsivät kannatusta 9,7 prosenttia. Puolue on perinteisesti pärjännyt mielipidemittauksissa paremmin kuin vaaleissa ja niin käy nytkin. Vaaleissa vihreät saivat 8 prosenttia äänistä. RKP on lähes tasoissa vaalituloksen kanssa, 4,5 prosenttia on vain kymmenyksen alle vaalien tuloksen. Perussuomalaisten kannatukseksi mitattiin 1,4 prosenttia, hieman alle vaalien tason joka oli 1,6 prosenttia.

Tutkimus tehtiin 1.-22. lokakuuta ja siinä haastateltiin 2347 vastaajaa. Virhemarginaali on kaksi prosenttia suuntaansa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot