Mainos
Mainos

SDP suurin - kokoomus voittaja

Kokoomus nousi eduskuntavaalien suurimmaksi voittajaksi. Se saa uuteen eduskuntaan 46 paikkaa, eli seitsemän lisäpaikkaa.

Sosiaalidemokraattinen puolue säilytti suurimman puolueen aseman niin äänimäärässä kuin kansanedustajapaikkojen lukumäärässä. SDP:n paikkaluku kuitenkin laski 11 paikalla 51 edustajaan.

Keskusta sai kolme lisäpaikkaa nostaen kansanedustajiensa määrän 48 edustajaan. Äänistä SDP sai 22,9 prosenttia, keskusta 22,4 ja kokoomus 21 prosenttia.
Vasemmistoliitto menetti kaksi paikkaa ja saa uuteen eduskuntaan 20 edustajaa. RKP:n tilanne pysyi ennallaan eli RKP saa uuteenkin eduskuntaan 12 edustajaa.
Vihreän liiton paikkamäärä kasvoi kahdella ollen nyt 11. Kristillinen liitto lisäsi paikkojaan neljällä saaden 10 edustajaa. Perussuomalaiset ja Remonttiryhmä pitivät molemmat yhden paikkansa.
Vaalitulos sen sijaan merkitsi Nuorsuomalaisten ja Kirjavan puolueen lähtöä eduskunnasta. Vaalien äänestysprosentti oli vain 68,3.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme