Mainos
Mainos

SDP tuomitsee syrjinnän ja muukalaisvihan

Sosiaalidemokraattinen puolue tuomitsee syrjinnän ja muukalaisvihan. Tänään Helsingissä päättynyt SDP:n puoluekokous hyväksyi kannanoton, jonka mukaan rasistisiin ilmiöihin ja käyttäytymiseen on tiukasti puututtava.

Kansainvälisessä kannanotossa SDP haluaa nostaa sekä Itämeren että Barentsin alueen kehittämishankkeen yhdeksi Suomen EU-puheenjohtajakauden painopistealueeksi vuoden 1999 jälkipuoliskolla.

Eurooppa-politiikkaa koskeva kannanotto hyväksyttiin lähestulkoon puoluehallituksen esittämässä muodossa. Siinä pidetään tärkeänä, että Suomi pystyy täyttämään Euroopan talous- ja rahaliittoon Emuun osallistumisen edellytykset sen kolmannen vaiheen käynnistyessä.

Sisäpoliittisessa kannanotossa SDP vaatii taloudellisen kasvun asettamista niin EU:n kuin jäsenmaiden hallitusten keskeiseksi tavoitteeksi. Työttömyyden vähentämiseksi kysynnän olisi kasvettava ripeästi.

SDP kannattaa lyhyemmän työajan tavoittelemista, vaikka ei katsokaan sen yksin poistavan työttömyysongelmaa. Työelämän kysymyksissä SDP vannoo yhteistyötä työmarkkinajärjestöjen kanssa.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme