Mainos
Mainos

SDP tyrmää Laanisen valehteluväitteet: Budjettikirjaan kannattaa tutustua

SDP:n varapuheenjohtaja Pia Viitanen tyrmää keskustan puoluesihteeri Timo Laanisen väitökset hallituksen kuntapolitiikasta.

– Laaninen ei näemmä halua lukea budjettiesitystä oikein, kun hän antaa ymmärtää kuntien aseman heikkenevän ensi vuonna. Tosiasiassa kuntien rahoitustilanne paranee valtionosuuksien pienenemisestä huolimatta ensi vuonna kustannustenjaon tarkistuksen sekä yhteisöveron lisätuoton seurauksena, Viitanen toteaa lähettämässään tiedotteessa.

Viitanen arvelee Laanisen parahduksen kertovan keskustan suuresta hädästä, kun entinen pääministeripuolue on nyt tippunut pienimmäksi oppositiopuolueeksi.

– Keskusta yrittää kaikin tavoin vääristellä totuutta kuntataloudesta, jotta puolue ei romahtaisi lopullisesti ensi vuoden kuntavaaleissa.

Viitanen huomauttaa, että veronkiristykset ja menosäästöt eivät ole koskaan mukavia, mutta muita vaihtoehtoja ei valitettavasti ole.

– Keskusta jätti pääministerikaudeltaan perinnöksi Suomelle käsittämättömän yli kahdeksan miljardin velkataakan, jota uusi hallitus joutuu nyt kaikin mahdollisin keinoin supistamaan.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme