Mainos
Mainos

SDP vaatii miljardin elvytysruisketta

Suurin oppositiopuolue SDP pitää hallituksen elvytystoimia liian vähäisinä.

SDP esitteli tänään oman elvytyspakettinsa, jossa keskitytään kuntien rakennushankkeisiin ja liikenneinvestointeihin. Puolue satsaisi miljardin rakennusten ja teiden rakentamiseen, parantaisi lomautettujen turvaa ja kohentaisi ammattikoulutusta.

Lisäksi SDP ehdottaa, että valtio antaisi suhdannetukena kuntien rakennushankkeille kymmenen prosentin investointiavustuksen.

- Mielestämme hallitus on ollut taloudenhoidossa koko ajan jälkijunassa ja me näemme nyt että tuo helmikuu, jota hallitus nyt valmistelee, on liian myöhään ja on myös tuo mittasuhde, tuo sata miljoonaa, on riittämätön. Me tarvitaan toimia nyt talouden ja työllisyyden parantamiseksi ja tuon mittaluokan täytyy olla kymmenkertainen, puolueen puheenjohtaja Jutta Urpilainen vaatii .

Valtiovarainministeri Jyrki Katainen näkee opposition esityksessä paljon hyvää, mutta pitää isoja liikennehankkeita hyötyyn nähden liian kalliina.

- Erityisesti nämä suuret liikkenne-, infrahankkeet, ne ovat semmoisina työllisyyden kannalta erittäin huonoja. Ne ovat muuten hyviä, mutta euro per työsuhde niissä on äärettömän huono, Katainen toteaa.

(MTV3)

Lue lisää:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme