Mainos
Mainos

SDP vahvoilla uudessa Jyväskylässä

Sosiaalidemokraatit näyttäisivät säilyttävän vahvan asemansa myös uudessa Jyväskylässä. Kun äänistä oli laskettu 36 prosenttia, sosiaalidemokraatit olivat keränneet niistä liki kolmanneksen (28,5 prosenttia). Perässä tulivat melko tasaisina keskusta (21,3) ja kokoomus (19,1).

Iltakymmeneltä näytti siltä, että uuden Jyväskylän 75 valtuustopaikasta SDP saisi 22, keskusta 17 ja kokoomus 15. Eniten kannatustaan alueella olivat nostaneet perussuomalaiset (4,4 prosenttiyksikköä). Suurimpia putoajia olivat keskusta ja vihreät, joille molemmille laskenta lupasi vajaan prosentin laskua kannatuslukemissa.

Kuntavaalien ääniharaviksi näyttivät nousevan kansanedustaja, Jyväskylän kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Henna Virkkunen (kok.) sekä jälleen kuntavaalitaistoon lähtenyt elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.).

Uuden Jyväskylän alueista Jyväskylän kaupunki ja maalaiskunta ovat jo entuudestaan sosiaalidemokraattien vahvoja alueita. Pienempi Korpilahti on puolestaan ollut vahvasti keskustalainen kunta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme