Mainos
Mainos

SDP vaihtaa ministereitään

Sosialidemokraatit tekevät laajan ministerikierrätyksen, jonka yhteydessä puolueen puheenjohtaja Eero Heinäluoma siirtyy Antti Kalliomäen paikalle valtiovarainministeriksi.

SDP:n puheenjohtaja Eero Heinäluoma siirtyy hallitukseen valtiovarainministeriksi Antti Kalliomäen tilalle ja Kalliomäki puolestaan siirtyy opetusministeriksi.

- Vaalikauden puoliväli on hyvä ajankohta miettiä laajempaa vaihdosta ja tässä yhteydesä oli hyvä tehdä se. Se tuo lisävoimaa ministeriryhmälle ja koko hallitukselle. On vähän lisää voimaa ja antaa loppuvaalikaudelle hyvää potkua, Heinäluoma pohtii.

Nykyisestä opetusministeristä Tuula Haataisesta tulee sosiaali- ja terveysministeri Sinikka Mönkäreen paikalle, joka puolestaan jää pois hallituksesta. Myös oikeusministeri Johannes Koskinen jättää hallituksen ja hänen tilalleen nousee nykyinen liikenneministeri Leena Luhtanen. Uudeksi liikenneministeriksi SDP nostaa jyväskyläläisen kansanedustajan Susanna Huovisen.

Pääministeri Matti Vanhasen mielestä laaja ministerikierrätys vaikuttaa vain virksitävästi hallituksen työskentelyyn.

- Se piristää varmastikin. Kaikki ovat kokeneita ihmisiä ja olennaisin ratkaisu tässä on se, että puolueen puheenjohtaja tulee hallitukseen ja varmasti sitä kautta hallitusryhmän puheenjohtajaksi. Ymmärrän hyvin, että silloin valittavaksi tuli valtiovarainministerin posti, Vanhanen perustelee.

Ministerivaihdokset tulevat voimaan tämän kuun lopulla.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 08.09.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme