Mainos
Mainos

SDP valmis 4 miljardin sopeutuksiin

SDP on valmis hallituskauden alussa kolmen miljardin euron sopeutukseen valtiontaloudessa ja tarvittaessa yhden miljardin euron lisäsopeutukseen vaalikauden puolivälissä.  

SDP katsoo vastauksessaan hallitustunnustelijalle, että eläkkeiden ja työttömyysturvaetuuksien indeksikorotukset pitää soputuksista huolimatta maksaa täysimääräisesti.  

Pieni- ja keskituloisten verotusta on puolueen mielestä perusteltua keventää osana työmarkkinaratkaisua. Vastaava vähennys pitää tehdä myös eläketulovähennykseen.  

Sosiaalidemokraatit pitävät tärkeänä myös, että verotuksen kiristäminen suurituloisilta ja suurilta omaisuuksilta on mukana keinovalikoimassa.  

SDP katsoo vastauksessaan, että kokonaisuus ratkaisee, voiko se osallistua hallitustyöhön. Hallituksen on kuitenkin sitouduttava eriarvoisuuden vähentämiseen ja kolmikantaiseen yhteistyöhön. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme