Mainos
Mainos

SDP: Veroale pieni- ja keskituloisille

Eduskuntaryhmässä on myös paineita löytää keinoja, joilla parannetaan niiden pienituloisimpien asemaa, jotka eivät hyödy mahdollisesti tulossa olevista veronalennuksista.

SDP:n eduskuntaryhmä haluaa, että uuden tulosopimuksen osaksi kaavaillut veronalennukset painotetaan pieni- ja keskituloisille. Eduskuntaryhmässä on myös paineita löytää keinoja, joilla parannetaan niiden pienituloisimpien asemaa, jotka eivät hyödy mahdollisesti tulossa olevista veronalennuksista.

Kesäkokouksensa tänään Oulussa päättänyt eduskuntaryhmä kiirehti hallitukselta esityksiä asian korjaamiseksi. Tavoitteena on kohentaa esimerkiksi niiden asemaa, jotka elävät ensisijassa työttömyysturvan peruspäivärahan tai työmarkkinatuen varassa. Aiemmin peruspäivärahan korottaminen on kaatunut siihen, että se toisi automaattisesti samalla korotuksen ansiosidonnaisiin työttömyyspäivärahoihin ja tulisi tämän vuoksi kalliiksi. Ammattiyhdistysliike ei ole hyväksynyt tämän kytköksen purkamista.

- Työmarkkinajärjestöjä tulee tietysti kuunnella, mutta en voi ajatella niin, että poliittinen päätösvalta voitaisiin tässä asiassa luovuttaa niille. Tämä on iso köyhyysongelma ja on poliittisten päättäjien asia tarttua siihen, painotti ryhmän varapuheenjohtaja, eduskunnan työ- ja tasa-arvoasiainvaliokuntaa johtava Jukka Gustafsson.

Kaiken kaikkiaan SDP:n kansanedustajien olivat kuitenkin tyytyväisiä hallituksen budjettivalmisteluihin. Kesäkokouksen kannanotossa enemmänkin kiitellään tulossa olevia asioita kuin esitetään kiistanalaisia muutosvaatimuksia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme