Mainos
Mainos

"Se oli suuri virhe" - kumoaako eduskunta kiistellyn lakimuutoksen?

Eduskunnassa on halua palauttaa rangaistusmääräysmenettelyssä annetun sakon muuntorangaistus. Tällä kumottaisiin neljä vuotta sitten eduskunnan tekemä päätös.

Kyse on siitä, että sakkoon tuomitulle voidaan maksamattoman sakon sijasta määrätä vankeusrangaistus. Poliisin rangaistusmääräyssakolla tätä mahdollisuutta ei ole.

Lakialoitteen ensimmäinen allekirjoittaja Tom Packalén (ps.) sanoi rikollisten huomanneen heti, että rikoksen tekijälle ei koidu mitään rangaistusta. Näpistelijätkin ovat poliisin silmien edessä repineet sakkolappuja ja nauraneet päälle.

– Kauppiaat alkavat jo väsyä tilanteeseen, hän harmitteli.

Toinen poliisiedustaja Kari Tolvanen (kok.) oli aivan samaa mieltä. Neljä vuotta siten tehty muutos oli hänen mielestään suuri virhe.

Lakialoitteen on allekirjoittanut puolensataa edustajaa perussuomalaisista, kokoomuksesta ja keskustasta. Koska kyse on lakialoitteesta, sen läpimeno on hyvin epävarmaa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme