Mainos
Mainos

Seikkailupalveluissa selvittämättömiä riskejä

Suuren suosion saavuttaneista seikkailu- ja elämyspalveluista löytyy runsaasti turvallisuusriskejä, joita ei ole aiemmin tiedostettu eikä kartoitettu. Itä-Suomen läänissä tehty selvitys osoitti, että turvallisuudessa on parantamisen varaa. Itä-Suomesta alkanut palveluiden tarkastustoiminta laajenee vähitellen koko maahan.

Itä-Suomen läänissä terveystarkastajat tutkivat tuoteturvallisuuslain perusteella yhdeksässä kunnassa 35:n seikkailu- ja elämyspalvelun turvallisuutta. Tutkittujen yritysten tuotteita oli käyttänyt vuoden aikana 22.000 asiakasta.

Palvelujen kirjo alan monipuolisuudesta. Tarjolla on sydämen tykytystä jokaiseen makuun. Tarkastusraportit kertovat, että yritykset eivät tunnistaneet oman toimintansa riskejä. Onnettomuuksia tai läheltä piti -tilanteita ei helposti muistettu.

Riskit vaihtelevat suuresti palveluittain. Ongelmia aiheuttavat esimerkiksi liukastumiset, muuttuvat sääolot, käytettävien eläinten arvaamaton käytös, joskus myös elämyksistä riehaantuneen asiakkaan arvaamaton käytös.

Kaksi yritystä määrättiin heti muuttamaan toimintaansa. Lisäksi yrityksiä patistettiin laatimaan pelastussuunnitelmia ja aloittamaan onnettomuuskirjanpito sekä hankkimaan pelastuskalustoa.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 22.01.2002)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme