Mainos
Mainos

Seinäjoella suuri pelastusharjoitus

Onnettomuusharjoituksen järjesti Jalasjärven ammatillinen aikuiskoulutuskeskus, joka on yksi maan johtavista kuljettajakoulutuksen oppilaitoksista.

Seinäjoella on harjoiteltu suuren liikenneonnettomuuden pelastustoimintaa. Pelastusharjoituksessa oli mukana kaikkiaan 250 eri alojen ammattilaista.

Harjoiteltavana oli tilanne, jossa matkustajia täynnä oleva linja-auto, vaarallisia kemikaaleja kuljettanut säiliöauto, tukkirekka ja henkilöauto kolaroivat. Henkilöauto syttyi kolarin jälkeen tuleen ja säiliöautosta alkoi valua kemikaaleja tielle.

Bussimatkustajat saivat eriasteisia ruhjeita ja vaarallisen kemikaalin aiheuttamia roiskevammoja. Osa potilaista oirehti hengitettyään vaarallisia aineita. "Potilaita" harjoituksessa oli kaikkiaan 70.

Kantatie 67 oli suljettuna useita tunteja liikenteeltä harjoituspaikan kohdalla Itikan risteyksen ja Alakylän risteyksen välillä.

Onnettomuusharjoituksen järjesti Jalasjärven ammatillinen aikuiskoulutuskeskus JAKK, joka on yksi maan johtavista kuljettajakoulutuksen oppilaitoksista. Keskus kouluttaa mm. yhdistelmäajoneuvojen kuljettajia. Turvallisuuden varmistamiseksi on tärkeä harjoitella mahdollisimman oikeissa oloissa, painotti harjoituksen johtaja Veli-Jussi Kangasmaa Jalasjärven ammatillisesta aikuiskoulutuskeskuksesta.

Harjoituksessa olivat mukana myös mm. hätäkeskus, pelastuslaitos, sairaanhoitopiiri, poliisi ja puolustusvoimat.

JAKKille tämänkertainen harjoitus oli järjestyksessä 27. Edellinen vastaavankokoinen pelastusharjoitus järjestettiin Lohjalla muutama vuosi sitten.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme