Mainos
Mainos

Seinäjoen koulutaksiturma: Isä kuuli tömähdyksen

Seinäjoen poliisi on jatkanut aamulla sattuneen koulutaksiturman selvittämistä. Koulutaksi jäi vartioimattomassa tasoristeyksessä kulkeneen veturin alle. Onnettomuudessa loukkaantui kaksi koululaista ja taksikuski.

Turman syy on toistaiseksi epäselvä, sillä loukkaantunutta taksikuskia ei ole vielä päästy puhuttamaan.

Kolmasluokkalainen poika ja neljäsluokkalainen tyttö selvisivät kovasta törmäyksestä luunmurtumilla, mitä poliisi pitää ihmeenä.

- Tässä oli vähän enemmänkin kyseessä kuin onni onnettomuudessa. Olisi saattanut käydä todella huonosti. Ei olisi uskonut, että näin vähäisillä vammoilla olisi niin voimakkaasta törmäyksestä selvitty, tutkinnanjohtaja Jyrki Haapala sanoo.

Hetkeä aikaisemmin taksi oli kaartanut oppilaan kotipihasta tasoristeykseen johtavalle hiekkatielle. Toisen koululaisen koti oli onnettomuudesta vain muutaman sadan metrin päässä.

- Kotona ollut isä kuuli tömähdyksen ja arvasi heti, mitä oli tapahtunut, ja ryntäsi paikalle.

Myös toisen oppilaan sisarus näki turman viereiseltä bussipysäkiltä ja juoksi apuun. Isä irrotti lapsensa turvavyön puukolla ja raahasi tämän pois autosta. Samaan aikaan kolmasluokkalainen poika pääsi raahautumaan autosta omin voimin.

Molemmat lapsista olivat sekavassa tilassa, mutta pystyivät kertomaan vammoistaan ja tapahtuneesta nopeasti paikalle tulleille pelastuslaitoksen työntekijöille sekä ensimmäisenä paikalla olleelle isälle.

Auto kuitenkin rusentui niin pahasti, että taksin kuljettaja jouduttiin leikkaamaan irti autosta. Lapset saatiin kiidätettyä sairaalaan heti.

- Tämä on kova paikka vanhemmille, Haapala toteaa.

Ensimmäinen kouluviikko

Onnettomuus oli maanantaina Seinäjoella alkaneen lukuvuoden ensimmäisen viikon järkyttävä päätös.

Tapauksen esitutkinta on vielä alkuvaiheessa, ja myös veturinkuljettajaa aiotaan kuulla tapahtuneen johdosta.

Suurin osa tasoristeysonnettomuuksista johtuu kuitenkin kuljettajan varomattomuudesta, Haapala sanoo.

- Kun tuttua reittiä ajellaan, ei vaaraa jollain lailla hahmota. Aina pitäisi hiljentää vauhtia, jopa silloinkin, kun risteyksessä on puomit.

Kyseessä oli vartioimaton tasoristeys. Haapala myös arvelee, että auton kuljettaja on saattanut luottaa liikaa radan aikatauluihin. Onnettomuusaikaan radalla ei normaalisti ole liikennettä.

Veturia oltiin siirtämässä Seinäjoelta Vaasaan.

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme