Mainos
Mainos

Seitsemän kuoli mönkijäturmissa viime vuonna – kaikilta puuttui kypärä

Suomessa sattui viime vuonna seitsemän kuolemaan johtanutta mönkijäonnettomuutta.

Kenelläkään onnettomuuksissa kuolleista ei ollut kypärää, mutta onnettomuustutkinnan mukaan kypärä olisi pelastanut heistä ainakin osan. Lähes kaikki turmamönkijät olivat maastomönkijöitä, joissa kypärä ei ole pakollinen.

Viime vuosista poiketen alkoholilla ei ollut suurta osaa turmissa, sillä vain kaksi uhreista oli humalassa. Sen sijaan aiemmilta vuosilta tuttu ilmiö on, että onnettomuuksissa kuolee pääasiassa keski-ikäisiä ja sitä vanhempia miehiä.

Onnettomuuksista kolme sattui tiellä, ja kaikissa tapauksessa tiellä ajo oli lainvastaista. Uhreista noin puolet oli työtehtävissä ja puolet vapaa-aikaa viettämässä.

Osasta onnettomuuksista tutkijalautakunnat ovat todenneet, että mönkijän kunnolla oli vaikutusta onnettomuuden syntyyn. Kahdessa tapauksessa jarrut eivät olleet kunnossa ja yhden onnettomuuden aiheutti luultavasti se, että takarenkaiden välinen paine-ero oli liian suuri.

Tiedot perustuvat STT:n saamiin ennakkotietoihin Liikennevakuutuskeskuksen onnettomuusraportista.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot