Mainos
Mainos

Seitsemäsluokkalaisten äidinkielen taidoissa parannettavaa

Peruskoulun seitsemäsluokkalaiset ymmärtävät hyvin lukemansa, mutta kirjoittavat vain tyydyttävästi. Tytöt ovat poikia huomattavasti parempia kaikilla äidinkielen osa-alueilla, ilmenee Opetushallituksen tekemästä äidinkielen ja kirjallisuuden oppimistulosten arvioinnista.

Tyttöjen ja poikien merkittävien oppimiserojen lisäksi huomionarvoista on, että kuudennen luokan todistusarvosanat olivat keskimäärin liian korkeita eivätkä ne vastanneet arvioinnin tuloksia.

Keskimäärin seitsemäsluokkalaiset osaavat äidinkieltä tyydyttävästi, kouluarvosanan seitsemän arvoisesti. Alueellisesti osaaminen on varsin tasaista, mutta koulujen väillä eroja syntyy erityisesti kirjoitustaidossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot