Mainos
Mainos

Sekava ja hermostunut tunnelma sävyttää eduskunnan kevätkauden alkua

Vaaleihin valmistautuva eduskunta on aloittanut työnsä joululoman jälkeen. Yli kolmekymmentä edustajaa ei enää asetu ehdolle. Myös poliittinen ilmapiiri on sellainen, että moni kansanedustaja pelkää paikkansa puolesta.

Ennen täysistuntoa kuppilassa kohistiin SDP:n tilanteesta. Lomalta palannut puheenjohtaja Jutta Urpilainen ei ainakaan ulospäin näyttänyt välittävän asemastaan roihahtaneesta keskustelusta. Urpilainen ihmetteli nykyhallituksen linjaa lykätä kaikki päätökset seuraavalle hallitukselle.

- Vähän on sellainen tunne, että Suomi ajelehtii tällä hetkellä ilman todellista poliittista johtajuutta ja se antaa meille hyvät eväät käydä keskusteluja sekä eduskunnassa että vaaleissa.

Portugalin kriisipaketti eduskuntaan?

Keskustan ryhmäjohtaja Timo Kalli uskoo, että eduskunta joutuu vielä kevään aikana käsittelemään Portugalin kriisipaketin.

- Kyllä suomalaisten edun kannalta tarvitaan vastuullisuutta, että suomalaisten eläkerahat ja sijoitukset ovat mahdollisimman hyvässä turvassa.

Huomenta Suomessa vieraillut valtiovarainministeri Jyrki Katainen ei halua spekuloida Portugalin vaikeuksilla.

- Meidän täytyy tiedostaa, että Portugali ei ole välttämättä viimeinen maa, joka joutuu turvautumaan yhteisiin takuisiin. Nyt pitää tehdä kaikkemme, jotta pystyisimme estämään tämän kriisin etenemisen.

Myös muut kansanedustajat seuraavat euroalueen talouskriisiä huolestuneina. Vihreiden eduskuntaryhmän puheenjohtajan Ville Niinistön mukaan on tärkeää, että tässä tilanteessa kotimaan taloutta hoidetaan vastuullisesti. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Paavo Arhinmäki on pettynyt, ettei markkinoita ole saatu kuriin, kuten Kreikka-paketin yhteydessä luvattiin.

- Samoin sanottiin Irlannin osalta. Kun sitä ei ole tehty, sieltä on tulossa Portugali ja Espanja. Voi olla että tulee aika kuuma kevän näiden maiden osalta, Arhinmäki epäilee.

Talouskriisin ohella perustuslakiremontti, vaalilain uudistus, jätevesikiista sekä entisen pääministerin Matti Vanhasen jääviystutkinta työllistävät kansanedustajia ennen eduskuntavaaleja. Monien MTV3:n uutisten jututtamien kansanedustajien mukaan poliittinen tilanne on harvisen sekava ja tunnelma hermostunut ennen huhtikuun eduskuntavaaleja.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme