Mainos
Mainos

Seksi ja rakkaus eivät pelastakaan parisuhdetta

Hyvässä parisuhteessa puolison voi luottaa hoitavan oman osuutensa hyvin ja pariskunta on yhtä mieltä siitä, millaisiin tavoitteisiin pyritään. Väärinkäsitykset vähenevät puhumalla.

Väestöliiton perhebarometrin mukaan parisuhteen pitävät kasassa varsin epäromanttiset syyt, kuten luottamus, sitoutuneisuus ja kommunikaatiokyvyt. Hyvä suomalainen parisuhde on yhteistyötä, jonka tavoitteet ovat käytännöllisiä.

Pariskunta pysyy todennäköisimmin yhdessä, jos heillä on lapsia. Tutkimukseen osallistuneista vuodesta 2005 saakka naimisissa olleista pareista lähes kaikilla oli ainakin yksi lapsi.

Avoliitossa vuodesta 2005 saakka olleista vain joka toisella oli yhteinen lapsi. Jos taas sama pari oli mennyt myöhemmin naimisiin, heistä kolmella neljästä oli yhteinen lapsi.

Lapset eivät estä eroamista. Mikäli ihminen unelmoi lapsista, hän panostaa vakiintuneeseen parisuhteeseen muita enemmän.

Väestöliiton perhebarometriin vastasi yli 3000 vuonna 2005 avo- tai avioliiton solminutta keski-ikäistä. Osallistujat täyttivät kyselylomakkeen, jossa kysyttiin parisuhdeaiheisia kysymyksiä.   

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme