Mainos
Mainos

Seksialan liitto arvostelee esitystä ihmiskaupasta

Liiton mielestä oikeusministeriön työryhmän esitys ihmiskaupan uhrien kohtelusta rikkoisi YK:n ihmisoikeussäännöksiä.

Seksialan liitto Salli ei hyväksy kaavailuja ihmiskaupan uhrien kohtelusta.

Oikeusministeriön työryhmän esittämät toimet ihmiskaupan uhrien suojelemiseksi eivät ole tyydyttäviä seksialan liiton Sallin mielestä. Liitto on huolissaan siitä, että ihmiskaupan uhreja käytetään perusteluna kriminalisoinnille, mutta uhrit jäävät ilman riittävää apua ja suojelua.

Sallin oikeusministeriölle toimittamassa kannanotossa kritisoidaan ihmiskauppatyöryhmän tulkintaa, jonka mukaan kaikkia ihmiskaupan uhreja ei pidettäisi avun tarpeessa olevina uhreina. Tulkinta on liiton mielestä ristiriidassa YK:n kansainvälistä rikollisuutta koskevan Palermon yleissopimuksen kanssa. Sen ihmiskauppaa koskevassa lisäpöytäkirjassa todetaan, että uhreja pitää suojella ja auttaa kunnioittaen täysimääräisesti heidän ihmisoikeuksiaan.

Seksialan liitto kritisoi lisäksi työryhmän kantaa siihen, ettei ihmiskaupan uhrina oleva prostituoitu ole aina avun tarpeessa. Liitto huomauttaa, että työryhmän aikaisemmassa mietinnössä todetaan prostituution loukkaavan vakavasti prostituoidun koskemattomuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme