Mainos
Mainos

Seksin oston rajoitukset voimaan

Uusi rangaistussäännös on voimassa huomisesta lähtien yhteydenottotavasta riippumatta. Myös pelkkä oston yritys on rangaistavaa.

Seksipalvelujen ostoa rajoittava laki tulee voimaan huomenna. Sen mukaan seksin ostaminen parituksen tai ihmiskaupan uhrilta on rikos. Myös pelkkä oston yritys on rangaistavaa.

Lain rikkomisesta tuomitaan sakko tai enintään kuusi kuukautta vankeutta. Uusi rangaistussäännös on voimassa yhteydenottotavasta riippumatta. Tyypillisesti seksin ostaja ottaa yhteyttä prostituoituun internetin tai puhelimen välityksellä.

Oikeusministeriön mukaan paritukseen saattavat viitata monet seikat. Yhteydenotto prostituoituun voi tapahtua välikäden kautta, tai korvaus seksistä maksetaan kolmannelle henkilölle.

Myös internetissä julkaistavat ilmoitukset maksullisesta seksistä voivat viitata siihen, että kyse on parituksesta. Näin voi olla esimerkiksi silloin, kun samalla verkkosivustolla on eri henkilöiden samankaltaisia tai toisiinsa liittyviä ilmoituksia.

Ihmiskaupasta saattaa olla kyse, kun prostituoidun liikkumisvapautta on rajoitettu.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme