Mainos
Mainos

Seksin ostosta tulossa rangaistavaa

Seksipalveluiden ostaminen yleisellä paikalla on tällä hetkellä järjestysrikkomus. Lakiuudistuksen myötä seksin ostaminen tai ostamisen yritys katsottaisiin rikokseksi.

Seksipalveluiden ostosta on tulossa rangaistavaa. Hallitus antaa ensi viikon torstaina eduskunnalle esityksen seksin oston kriminalisoinnista. Valtioneuvosto hyväksyi tänään esityksen sisällön.

Rangaistukseksi ostosta voisi saada sakkoja tai enintään puoli vuotta vankeutta. Myös ostamisen yritys olisi rangaistavaa.

Nykyisellään seksipalveluiden myyminen ja ostaminen yleisellä paikalla katsotaan järjestysrikkomukseksi, josta voi rapsahtaa sakko tai rikesakko.

Lakiuudistus muuttaisi oston laittomaksi paikasta riippumatta. Näin ostokielto koskisi palveluiden hankkimista esimerkiksi puhelimen ja internetin kautta. Se ulottuisi lisäksi toisen henkilön maksamiin palveluihin.

Seksipalveluiden ostaminen alle 18-vuotiaalta on jo kiellettyä. Siitä voi saada korkeintaan vuoden vankeutta.

Seksin oston kriminalisoinnilla pyritään vähentämään prostituutiota ja heikentämään ihmiskauppa- ja paritusrikollisuuden toimintaedellytyksiä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme