Mainos
Mainos

Seksipalvelujen ostoa ehdotetaan rangaistavaksi

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa seksipalvelujen oston säätämistä rangaistavaksi. Rangaistuksena seksipalvelujen ostamisesta tulisi sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta.

Oikeusministeriön työryhmä ehdottaa seksipalvelujen oston säätämistä rangaistavaksi. Lisäksi lakiin otettaisiin kokonaan uudet törkeää paritusta, ihmiskauppaa ja törkeää ihmiskauppaa koskevat säännökset.

Työryhmä luovutti osamietintönsä tänään oikeusministeri Johannes Koskiselle. Muutosten tavoitteena on parantaa mahdollisuuksia ihmiskaupan ja prostituution torjumiseen. Rangaistuksena seksipalvelun ostamisesta olisi sakkoa tai enintään kuusi kuukautta vankeutta. Myös yritys ostaa palveluja olisi rangaistava.
Palvelujen ostamista alle 18-vuotiaalta koskevaa enimmäisrangaistusta kovennettaisiin enintään vuoteen vankeutta. Nykyisin enimmäisrangaistus on kuusi kuukautta.

Seksipalvelujen myymistä työryhmä ei ehdota yleisesti rangaistavaksi. Sen sijaan parituksen määritelmän se laajentaisi koskemaan myös seksipalvelujen markkinoimista esimerkiksi yhteystietoja välittämällä.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 03.07.2003)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot