Mainos
Mainos

Seksuaalikasvatuksen taso vaihtelee kouluissa

Suomalaiskouluissa seksuaalikasvatuksen taso on edelleen varsin kirjavaa, arvioi pitkään alalla toiminut seksuaalipedagogi (NACS) Katriina Bildjuschkin. Hänen mukaansa puutetta on myös sopivasta opetusmateriaalista.

Koulujen seksuaalikasvatus nousi puheenaiheeksi, kun ruotsalainen RFSU-järjestö julkaisi koulujen käyttöön suorasukaisen animaatioelokuvan.

Suomen Vanhempainliitto närkästyi filmistä. Se paheksuu sitä, että kaupallinen liikeyritys tuottaa kouluille opetusmateriaalia. RFSU markkinoi muun muassa kondomeja. Liitto kummastelee myös sitä, että ruotsalaisjärjestö pyrkii filmillään uudistamaan Suomen koulujen seksuaalikasvatuksen.

-Sitä se ei todellakaan tee, koska se ei ota huomioon vuorovaikutusta kotien kanssa. Opetusmateriaalia täytyy uudistaa niin, että perheet saadaan mukaan koulujen seksuaalikasvatukseen, Vanhempainliiton toiminnanjohtaja Tuomas Kurttila sanoo.

Hän toivoo, että kaikkiin kouluihin saataisiin yhdenmukainen seksuaalikasvatus. Sen pitäisi olla avointa ja ottaa huomion myös eri ikäluokat ja uskontokunnat. Kurttilan mukaan eri järjestöjä ja opetushallintoa ollaankin jo kokoamassa yhteen tätä työtä varten.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme