Mainos
Mainos

Seksuaalirikollisia ollaan keskittämässä

Suomen kaikki seksuaalirikolliset aiotaan koota yhteen vankilaan omalle osastolleen. Nykyisin nämä vangit ovat hajallaan eri puolilla maata. Oikeusministeriön työryhmä aikoo antaa ehdotuksensa lähiaikoina.

Seksuaalirikoksista tuomittuja on Suomen vankiloissa keskimäärin viisikymmentä. Heistä parisenkymmentä on tuomittu lapsiin kohdistuneesta seksuaalirikoksista. Tavallinen raiskaaja joutuu Suomessa vain harvoin vankilaan, joten linnasta löytyvät seksuaalirikolliset ovat raaempaa joukkoa.

Nykyisin nämä vangit ovat hajallaan Suomen eri vankiloissa. Monet heistä ovat keski-ikäisiä. Alle 30-vuotias seksuaalirikoksista tuomittu on harvinaisuus. Kun seksuaalirikollinen passitetaan vankilaan, hänen taustansa yritetään pitää muilta vangeilta salassa. Kun se paljastuu, raiskaaja joutuu lähes aina painostuksen kohteeksi ja hänet joudutaan väkivallan takia siirtämään toiseen vankilaan. Raiskaajat ovat alinta kastia vankiloissakin.

Nyt oikeusministeriössä on valmistumassa ehdotus, jonka avulla ongelmia yritetään ratkoa. Tarkoituksena on keskittää kaikki seksuaalirikolliset yhteen vankilaan. Ehdolla on kaksi paikkaa. Kuopion lääninvankilan ja Helsingin keskusvankila. Sörkka on ennakkotietojen mukaan vahvempi ehdokas.

Sörkkaan rakennettaisiin seksuaalirikollisille kokonaan oma osasto, joten heidän ei tarvitsisi olla tekemisissä muiden vankien kanssa. Oma osasto suojelisi siis raiskaajia muilta vangeilta. Tarkoituksena on myös yrittää terapialla alentaa seksuaalirikollisten korkeaa uusimisriskiä.
(MTV3/Jarkko Sipilä)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme