Mainos
Mainos

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto ei hyväksy yhteiskuntasopimusta

Aiemminkin omaa linjaa vetänyt Suomen Elintarviketyöläisten Liitto SEL ei hyväksy työmarkkinajärjestöjen neuvottelemaa yhteiskuntasopimusta.

SELin liittohallitus päätti asiasta yksimielisesti.

Ammattiliitto kertoo, ettei voi hyväksyä työajan palkatonta pidentämistä kolmella päivällä. Työajan pidentäminen ei sen mukaan ole oikeudenmukaista työssä olevien eikä työttömien kannalta. Myös työn sivukulujen osan siirtäminen työntekijöiden maksettaviksi on liitolle vaikea pala.

SEL oli ensimmäisiä SAK:n liittoja, jotka ovat käsitelleet suhtautumistaan keskusjärjestöjen neuvotteluratkaisuun. SAK:n hallitus päättää keskusjärjestön kannan maanantaina.  

Suomen Elintarviketyöläisten Liiton puheenjohtaja Veli-Matti Kuntonen ei halua ennakoida SAK:n hallituksen ratkaisua.

– Meidän kanta sopimukseen on, että me emme ole työehtosopimuksestamme neuvottelemassa tälle pohjalle, Kuntonen sanoi STT:lle.

Hänen mielestään tähän ei liity suurempaa dramatiikkaa. Kuntonen sanoo, että liitto valmistautuu liittokierrokseen. Liiton alojen työehtosopimukset ovat päättymässä tammikuun lopussa 2017.

– Silloin neuvotellaan normaalisti liittokohtainen kierros. Tietysti meillä on valmius neuvotella oikeastaan koska vaan, jos eväät neuvottelupöytään ovat olemassa. Meidän kynnysasia on nimenomaan tämä työajan pidennys, Kuntonen sanoi.

Jos SAK:n hallitus hyväksyisi yhteiskuntasopimuksen, velvoittaisiko se jotenkin SELiä? 

– Me voimme tehdä ihan itsenäiset, omat ratkaisumme ja käydä elintarvikealan osapuolten kesken keskinäiset neuvottelut. Näin tulee elintarvikealan osalta tapahtumaan, koska emme tuohon ratkaisuun ole mukaan menossa, Kuntonen sanoi. 

Suomen Elintarviketyöläisten Liitto ei ole ollut mukana myöskään työllisyys- ja kasvusopimuksessa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme