Mainos
Mainos

Sellon ampumisista vuosi - Sisäministeriö perusti turvallisuutta pohtivan työryhmän vasta nyt

Sellon ampumistapauksen vuoksi on perustettu kauppakeskusten turvallisuutta pohtiva työryhmä lähes vuosi tapahtuman jälkeen.

Työryhmän puheenjohtajan, Kaupan liiton asiamiehen Matti Räisäsen mukaan ryhmä perustettiin juuri joulun alla sisäministeri Anne Holmlundin (kok) aloitteesta, ja perustamisen keskeinen syy oli Sellon ampumistapaus.

Yritykset selvittäneet jo itse turvallisuustilanteensa

Räisäsen mukaan kauppakeskukset ovat itse käyneet jo aiemmin läpi turvallisuusasioitaan ja tutkineet, mitä voitaisiin parantaa. Räisänen ei usko, että lainsäädännöllä voitaisiin tehdä jotain, koska se on jo nyt melko hyvin kohdallaan.

Työryhmän puheenjohtajan Matti Räisäsen mukaan ampumistapauksia kauppakeskuksissa ei edes voi käytännössä estää. Hän sanoo, että ryhmä pohtii muun muassa palotarkastusasioita ja sitä, miten rakennuksesta poistuminen onnistuu.

Sisäministeri Anne Holmlund ei erityisavustajansa mukaan anna haastatteluja, koska on lomalla.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot