Mainos
Mainos

Selonteosta heti kiista eduskunnassa

Eduskunta sai aikaan heti riidan hallituksen turvallisuus- ja puolustuspoliittisen selonteon käsittelystä.

Eduskunta aloittaa syysistuntokautensa

Eduskunta joutuu äänestämään siitä, annetaanko mietinnön laadinta turvallisuus- ja puolustuspoliittisesta selonteosta puolustus- vai ulkoasiainvaliokunnan tehtäväksi.

Ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtaja Liisa Jaakonsaari (sd.) esitti myöhään eilisiltana, että mietinnön laatisi -toisin kuin puhemiesneuvosto oli esittänyt -hänen valiokuntansa.

Jaakonsaari totesi, että vaikka julkinen keskustelu on käynyt pääosin puolustukseen liittyvien asioiden ympärillä, niin pääpaino selonteossa on kuitenkin turvallisuuspolitiikassa.

Puhemiesneuvoston esityksistä äänestyttäminen on hyvin poikkeuksellista.

Puolille yöhön jatkuneessa keskustelussa eniten keskustelua herättivät Nato-kysymys, eräiden varuskuntien ja varikkojen lopettaminen sekä kiista jalkaväkimiinoista luopumisesta. Yöllä keskeytynyttä keskustelua eduskunta jatkaa tänään iltaistunnossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot