Mainos
Mainos

Selvitys: Ammattikorkeakoulutus keskittyy suuriin yksiköihin

Ammattikorkeakoulujen yksikköjen määrä vähenee, kun pieniä yksiköitä ja koulutusohjelmia yhdistetään sekä aloituspaikkoja siirretään alalta toiselle.

Ammattikorkeakoulutus on keskittymässä nykyistä suurempiin yksiköihin, selviää Kuntaliiton ja ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston tekemästä kyselystä. Kyselyn mukaan parisenkymmentä ammattikorkeakoulun toimipistettä lopetetaan koulujen omin päätöksin vuosina 2007-2009.

Ammattikorkeakoulujen yksikköjen määrä vähenee, kun pieniä yksiköitä ja koulutusohjelmia yhdistetään sekä aloituspaikkoja siirretään alalta toiselle. Koulutusta kootaan myös eri ammattikorkeakoulujen yhteisiin yksiköihin.

Myös ammattikorkeakoulujen yhdistymiset ovat kyselyn mukaan mahdollisia, jolloin koulujen määrä vähenisi.

Kuntaliitto ja rehtorineuvosto ARENE selvittivät kyselyllä ammattikorkeakoulujen rehtorien suunnitelmia seuraavalle tavoite- ja tulosopimuskaudelle vuosille 2007-2009. Kyselyyn vastasi 27 rehtoria 31 koulusta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme