Mainos
Mainos

Selvitys: Eduskunnassa on koettu seksuaalista häirintää

Eduskunnan kanslian työtyytyväisyyskyselyn mukaan useat ihmiset ovat kokeneet työpaikallaan seksuaalista häirintää jo vuosia voimassa olleesta nollatoleranssista huolimatta.

Kyselyn mukaan seksuaalista häirintää on kokenut kahdeksan virkamiestä ja kymmenen avustajaa. Häirintä on ilmennyt muun muassa sähköpostiviesteinä, lähentelynä, epäasiallisena kielenkäyttönä sekä tungettelevina katseina.

Avustajien osalta kysely toteutettiin viime vaalikauden lopussa.

Häirinnän lopettamiseksi kansliassa on viime keväänä uudistettu varhaisen puuttumisen malli, järjestetty koulutusta sekä aktivoitu yhteyshenkilöiden toimintaa.

Kyselyn vastausprosentti oli 62. Siinä arvioitiin myös vuonna 2009 hyväksytyn tasa-arvo- ja yhdenvertaisuussuunnitelman tavoitteiden toteutumista. Ongelmia ei niinkään nähdä sukupuolen, vaan eri ikäluokkien ja henkilöstöryhmien välisinä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot