Mainos
Mainos

Selvitys: Julkiselle terveydenhuollolle lisää rahaa

Kansallisen terveydenhuoltoprojektin selvitysmiehet ovat jättäneet ehdotuksensa julkisen terveydenhuollon täysremontista.

Ehdotuksessa julkisen terveydenhuollon ja vanhustenhuollon määrärahoja esitetään lisättäväksi lähivuosina 3,5 prosenttia vuosittain. Lisäksi terveyskeskuskuntayhtymien kokoa olisi suurennettava niin, että väestöpohja olisi noin 20000-30000 asukasta. Tätä väestöä hoitamaan tarvittaisiin vähintään 10-15 lääkäriä.

Selvitysmiehet esittävät myös hoitoonpääsylle enimmäisaikoja. Ellei oma sairaala tai terveyskeskus pysty tässä määräajassa tarjoamaan hoitoa, se on järjestettävä muualla.

Ehdotuksiin kuuluu myös lääkärien ja sairaanhoitajien koulutuksen lisääminen. Lääkärikoulutuksen aloituspaikkoja esitetään lisättäväksi nykyisestä 550:stä 600:een. Sairaanhoitajakoulutuksen vuosittaista aloituspaikkamäärää työryhmä nostaisi nykyisestä runsaasta 3000:sta 3500-3800:een.

Kansallisen terveydenhuoltoprojektin johtoryhmä laatii lopullisen ehdotuksensa maaliskuun loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 16.01.2002)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot