Mainos
Mainos

Selvitys: Koe-eläinten elämän parantamiseksi lisää tutkimusta

Koe-eläinten hyvinvointiin tähtäävää tutkimusta tulisi lisätä merkittävästi, ehdottaa koe-eläintoimintaa yliopistoissa selvittänyt työryhmä. Lisäksi eläinkokeiden ja niitä koskevien lupahakemusten hyväksyttävyyden arviointia pitäisi helpottaa erityisellä pisteytysjärjestelmällä.

Työryhmä esittää myös, että kaikkiin niihin yliopistoihin, joiden eläinkeskuksissa ei ole riittävää eläinlääketieteellistä henkilökuntaa, palkattaisiin eläinkoetoimintaan ja koe-eläimiin perehtynyt eläinlääkäri.

Työryhmä luovutti muistionsa tänään opetusministeri Maija Raskille. Työryhmän esittämät uudistukset merkitsisivät muutaman prosentin lisäystä koe-eläintoiminnan kustannuksiin.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot