Mainos
Mainos

Selvitys: Kohuttu sairaala teki liian vaativia sappileikkauksia

Jämsän Jokilaakson sairaala on hoitanut liian vaativia sappipotilaita valmiuksiinsa nähden, arvioi sappileikkausten ongelmia selvittänyt työryhmä. Sairaalan henkilöstö ja prosessit soveltuvat suunniteltuun päiväkirurgiaan, mutta eivät vaativaan sappikirurgiaan, asiantuntijat toteavat.

Sairaalan sappileikkaukset keskeytettiin, kun seitsemälle sappipotilaalle ja kahdelle tyräpotilaalle tuli komplikaatioita. Neljällä sappipotilaalla oli tavanomaisesta poikkeava komplikaatio. Kaikki potilaat toipuivat.

Yksityissairaalan leikkaustoimintaa arvioineessa työryhmässä olivat mukana Hyksin ylilääkärit Vesa Perhoniemi ja Tom Scheinin. Heidän raporttinsa tulokset julkistettiin iltapäivällä Keski-Suomen keskussairaalassa.

Raportin mukaan leikkauksista vastaavalla lääkärillä oli myös muita tehtäviä. Kolmen roolin samanaikainen hoito ei onnistunut.

Sappileikkauksia ei toistaiseksi tehdä Jokilaakson sairaalassa, mutta muita leikkauksia tehdään tavalliseen tapaan. Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira tähdentää, että potilasturvallisuus on varmistettava.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme