Mainos
Mainos

Selvitys: Naisten ja miesten palkkaeroja voidaan kaventaa

Teknillisen korkeakoulun selvityksen mukaan tasa-arvoinen palkkaus on mahdollista, jos työpaikoilla huolehditaan työtehtävien jatkuvasta arvioinnista.

Naisten ja miesten palkkaerojen kaventaminen on mahdollista, mutta se vaatii organisaatioissa jatkuvaa työtä. Tähän tulokseen päädyttiin Teknillisen korkeakoulun tutkimuskeskuksen selvityksessä, jossa käytiin läpi palkkausjärjestelmiä kunnan ja teollisuuden työpaikoissa.

Hankkeessa oli mukana kymmenen organisaatiota. Uusi palkkausjärjestelmä pienensi palkkaeroja useissa teollisuuden työpaikoissa, mutta kuntien töissä samaa kehitystä ei ollut nähtävissä.

Tasa-arvoinen palkkaus vaatii, että esimiehet määrittelevät samanarvoiset työt ja sen, millainen suoritus mihinkin palkkaan vaaditaan. Selvityksen mukaan työpaikan on tuettava esimiehiä arvioinnissa jatkuvasti.

Työmarkkinajärjestöt halusivat hankkeella selvittää, miten työn arviointiin kehitetyt palkkausjärjestelmät edistävät samapalkkaisuutta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme