Mainos
Mainos

Selvitys: Natura-verkosto ei riitä Itämeren suojeluun

Suomen ympäristökeskus ja WWF ehdottavat Naturaan suurempia yhtenäisiä merellisiä suojelualueita.

Natura 2000 -verkoston alueet eivät tuoreen selvityksen mukaan riitä Itämeren vedenalaisen luonnon suojelemiseen.

Suomen ympäristökeskuksen ja Maailman luonnonsäätiön (WWF) mukaan esimerkiksi riuttojen ja vedenalaisten hiekkasärkkien suojelu ei ole EU-direktiivien mukaisella tasolla.

Syynä on se, että Naturan suojelualueet rajoittuvat rannikoille. Lisäksi ne ovat pieniä ja kaukana toisistaan. Selvityksessä todetaankin, että verkostoon tulee lisätä suurempia yhtenäisiä alueita, jotta esimerkiksi rakkolevän kaltaisia Itämerelle tärkeitä lajeja pystyttäisiin suojelemaan.

Selvitys tehtiin EU:n tuella osana yhdeksän maan yhteistä Balance-hanketta. Hankkeessa tutkittiin Itämeren luontotyyppien suojelutasoa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot