Mainos
Mainos

Selvitys Palvelutalo Merikartanon toiminnasta jatkuu

Espoolaisen palvelutalo Merikartanon toiminnassa ei ole tullut toistaiseksi esiin mitään, mikä antaisi aihetta erityisiin toimenpiteisiin, todetaan kaupungin tekemässä selvityksessä. Etelä-Suomen lääninhallitus ja kaupunki ryhtyivät selvittämään palvelutalon toimintaa heinäkuussa sen jälkeen, kun Helsingin Sanomat oli kirjoittanut kriittisen artikkelin sen toiminnasta.

Tuoreessa selvityksessä käydään läpi 2000-luvulla Merikartanosta tehtyjä kanteita ja valituksia. Vuonna 1999 toimintansa aloittaneessa palvelutalossa asuu 130 iäkästä asukasta. Espoon sosiaali- ja potilasasiamiehen Unto Ahvensalmen mukaan häneen ei ole otettu erityisemmin yhteyttä Merikartanon toiminnan vuoksi.

Kaupungin mukaan yhteistyö Merikartanon kanssa on ollut tavallista haasteellisempaa. Merikartano ei ole esimerkiksi tehnyt riittävää yhteistyötä kaupungin kotihoidon palvelujen kanssa. Myös toiminnanjohtajan toimissa on kaupungin mukaan tullut esiin dominoivuutta ja jyrkkyyttä.

Palvelutalon toiminnan selvitys jatkuu. Lääninhallitus tekee palvelutaloa koskevan valvontapäätöksen viimeistään syyskuussa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme