Mainos
Mainos

Selvitys: Papeista tulee pian pula

Teologeja saisi valmistua vuosittain enemmän. Porkkanana on alhainen työttömyysprosentti, joka vain pienenee tulevaisuudessa.

Kirkosta eroamiset tai seurakuntaliitokset eivät vähennä pappien tarvetta, ilmenee tuoreesta selvityksestä. Pappeja ja muita teologeja kaivataan rutkasti lisää lähivuosina, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkeelle.

Uusia teologeja tarvittaisiin 250 joka vuosi. Esimerkiksi viime vuonna valmistui 50 liian vähän. Valmistuneiden määrä vaihtelee vuosittain.

Lisäksi alan tohtoreille on yhä enemmän kysyntää. Heitä pitäisi vastedes valmistua vuosittain 28.

Selvityksen teettivät teologeja kouluttavat Helsingin ja Joensuun yliopisto sekä Åbo Akademi. Sen mukaan kolme oppilaitosta riittää teologien kouluttamiseen, mutta tehoa tarvitaan lisää.

Kaikissa tiedekunnissa opiskeluaikoja on jo saatu lyhenemään koulutuksen paremmalla suunnittelulla. Myös yhteydet työelämään ovat kohentuneet ja harjoittelukäytännöt toimivat nykyään hyvin.

Tulevia teologeja rohkaisee alan hyvä työtilanne: työttömyysprosentti on nytkin vain 2,3, ja eläkeaalto on tulossa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme