Mainos
Mainos

Selvitys: Suomalaiset peräävät koulukuria

Suomalaiset haluavat koululuokkiin rauhaa ja järjestystä. Kolme neljästä on sitä mieltä, ettei koulukiusaamiseen puututa riittävän tehokkaasti. Suunnilleen samaa mieltä ovat niin pienten kuntien kuin suurten kaupunkienkin asukkaat.

Lähes neljä viidestä suomalaisesta on täysin tai jokseenkin sitä mieltä, että kouluissa on liikaa kurinpito-ongelmia. Yhtä monien mielestä opettajilla ei ole kurinpitoon riittävästi keinoja. Alle 25-vuotiaat nuoret pitävät kuitenkin kurinpito-ongelmaa selvästi lievempänä kuin vanhemmat ikäryhmät, paljastuu sanomalehti Kalevan teettämässä kyselyssä.

Yli 70 prosenttia vastaajista piti myös oppilasryhmien kokoa liian suurena.

Suomen Gallup teki tutkimuksen puhelinhaastatteluna lokakuussa. Vastaajia oli tasan tuhat ja he olivat yli 15-vuotiaita. Tulosten luottamusväli on kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot