Mainos
Mainos

Selvitys: Suomelle ja Virolle yhteinen ydinvoimala

Suomen ja Viron pitäisi rakentaa yhteinen ydinvoimala Viroon, esittää maiden yhteistyön tiivistämistä pohtiva asiantuntijaraportti.

Selvityksen mukaan erityisesti Virossa ainoa realistinen vaihtoehto energiantuotantoon on oma ydinvoimala, kun Liettuan Ignalinan voimala suljetaan ensi vuonna ja energian tuontiin liittyy vaikeuksia.

Ydinvoimalaa kannattaa suunnitella Suomen ja Viron yhteisenä hankkeena, esittävät selvityksen tehneet entinen Suomen Viron-suurlähettiläs Jaakko Blomberg ja Pohjoismaiden investointipankin Gunnar Okk.

Raportti luovutettiin pääministeri Matti Vanhaselle (kesk.) ja Viron pääministerille Andrus Ansipille tänään Helsingissä. Selvityksessä on kymmeniä muitakin ideoita, miten maiden välistä yhteistyötä voitaisiin tiivistää tulevina vuosina.

Viron pääministeri vieraili tänään Helsingissä. Virallisten neuvottelujen ja tiedotustilaisuuden jälkeen Vanhanen vei vieraansa Kesärannan rannasta veneilemään Suomenlahdelle (kuva alhaalla).

Viron pääministeri Andrus Ansip vierailee Helsingissä keskiviikkona 25. kesäkuuta pääministeri Matti Vanhasen kutsusta

Myös Helsinki-Tallinna-junalauttayhteys esillä

Asiantuntijaraportissa on kaiken kaikkiaan 55 suositusta sekä visio Suomen ja Viron suhteista vuonna 2030. Kyseessä on selvitysmiesten näkemys siitä, minkälaisiksi Suomen ja Viron suhteet voivat kehittyä 22 vuodessa.

Blomberg ja Okk esittävät muun muassa, että Helsingin ja Tallinnan välille rakennettaisiin junalauttayhteys. Lisäksi he hahmottelevat maiden kantaverkkojen yhdistämistä ja maiden pääkaupunkien yhteistä markkinointia ulkomaisille turisteille.

Selvitys on luettavissa kokonaisuudessaan täältä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme