Mainos
Mainos

Selvitys: Suomenlahden öljyntorjunnassa aukkoja

Suomenlahden rannikon öljyntorjuntavalmiudessa on puutteita, todetaan valmiutta selvittäneen SRÖTVA-hankeen loppuyhteenvedossa. Tilanteen korjaamiseksi tarvitaan seuraavan kymmenen vuoden aikana 100 miljoonaa euroa. Parannettavaa löytyy kaluston määrästä ja laadusta sekä henkilöstön koulutustasosta.

Aavalla merellä öljyntorjunnan vastuu on Suomen ympäristökeskuksella. Rannikolla torjunnasta vastaavat pelastuslaitokset. Ongelmakohtana on aavan meren ja rannikon välinen merialue. Jos onnettomuus sattuu huonossa kelissä, Suomenlahden pelastuslaitokset eivät nykyisellä kalustolla kykene estämään öljyn leviämistä saaristoon. Merellä tapahtuvat onnettomuudet sattuvat yleensä huonoissa olosuhteissa.

Suurimpina ongelmina selvityksessä mainitaan veneiden liian pieni koko ja keräyskaluston vähäisyys. Myös öljypuomikalusto on liian heiveröistä huonossa säässä avomerellä käytettäväksi.

SRÖTVA-kehittämishankkeeseen osallistuivat Helsingin kaupungin, Kymenlaakson, Länsi-Uudenmaan, Itä-Uudenmaan ja Varsinais-Suomen pelastuslaitokset, merivoimat, WWF sekä Suomen Ympäristökeskus.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme