Mainos
Mainos

Selvitys: Suomessa enemmän pikalainoja kuin muissa EU-maissa

Monissa EU-maissa alle kolmen kuukauden pituisia vakuudettomia lainoja ei myönnetä lainkaan. Suomessa aktiivisimmat yritykset myöntävät tuhansia lainoja kuukausittain.

Pikavippitoiminta on Suomessa laajempaa kuin muissa EU-maissa. Rahoitustarkastuksen selvityksen mukaan Suomessa toimii ainakin 15 pikavippiyritystä, mutta valtaosassa EU-maista vastaavaa toimintaa ei ole lainkaan.

Suomen lisäksi vakuudettomia alle kolmen kuukauden pituisia lainoja on tarjolla ainoastaan Ruotsissa, Norjassa ja Tshekin tasavallassa. Yleensä pikavippejä tarjotaan matkapuhelimen tai internetin välityksellä.

Ratan selvityksen mukaan aktiivisimmat suomalaiset pikavippiyritykset myöntävät tuhansia lainoja kuukausittain. Pikavippien suuruus on noin 100-200 euroa, ja niiden todellinen vuosikorko voi nousta satoihin prosentteihin.

Rahoitustarkastus teki selvityksen alkukesällä. Suomessa toimivista yrityksistä kyselyyn vastasi 12 ja EU-maiden pankkivalvojista 23.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme