Mainos
Mainos

Selvitys: Suomi on maailman kuudenneksi paras maa, listan kärjessä tuttu naapuri

Suomi sijoittuu hienosti The Good Country -indeksissä, joka lajittelee maita sen mukaan, miten paljon hyvää ne tekevät ihmiskunnalle. Länsinaapurille emme kuitenkaan voi mitään, uutisoi The Local-sivusto.

Maailman paras maa The Good Country -mittauksessa on Ruotsi. Mittarin tarkoitus on selvittää, miten paljon eri valtiot tekevät maailman hyvinvoinnin eteen. Mittari vertailee 35 kategoriaa, jotka on jaettu seitsemään eri ryhmään. Mittarissa ovat mukana muun muassa kulttuurin, tieteen ja rauhan eteen tehdyt ponnistelut.

– Ruotsi on eliittiä, kun mitataan sitä, miten paljon valtiot ajattelevat muuta maailmaa, hehkuttaa mittarin luoja Simon Anholt The Local-sivustolle.

Ruotsi oli mittauksen mukaan paras sekä terveyttä ja hyvinvointia että varallisuutta ja tasa-arvoa mittaavossa ryhmissä. Suomi oli molemmissa ryhmissä sijalla 4.

Suomen edellä kokonaissijoituksissa olivat Ruotsin lisäksi Tanska, Alankomaat, Iso-Britannia ja Saksa. Koko listan voit katsoa täältä. 

The Good Country -indeksi julkaistiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014. Silloin Suomi nousi listalla kakkoseksi.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme