Mainos
Mainos

Selvitys: Terveyskoulutus liian teoreettista

Selvitysmiehen mukaan lääkärien ja sairaanhoitajien sairaala- ja tutkimuspainotteinen koulutus ei valmista heitä terveyskeskustyöhön.

Terveyskeskustyön kehittämistä selvittänyt Eila Uotila katsoo, että työsuhdeturva alalla on niin vahva, että se voi jopa vaarantaa potilasturvallisuuden ja toisten työntekijöiden oikeusturvan. Myös lukuisat erilaiset virka- ja työehtosopimukset hankaloittavat terveyskeskusten toimintaa.

Selvitysmiehen arvion mukaan lääkärien sairaala- ja tutkimuspainotteinen peruskoulutus ei tarjoa valmiuksia selviytyä terveyskeskustyöstä. Myös hoitajien koulutus on hänen mielestään liian teoreettista. Lääkärien johtamiskoulutus on yleensä vähäistä.

Hyviä johtajia on hankala saada terveyskeskuksiin senkin vuoksi, että ansiotaso jää johtamistehtävien vuoksi tavallista terveyskeskuslääkäriä alhaisemmaksi, katsoo selvitysmies. Uotila ei löytänyt työnjaon ja toimenkuvien kehittämiselle lakiin tai sopimuksiin kirjoitettuja esteitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot