Mainos
Mainos

Selvitys: Työiän nousu turvaa sosiaaliturvan

Suomalaisen hyvinvoinnin taso voidaan säilyttää jatkossakin, jos ihmiset ovat työelämässä kolmisen vuotta nykyistä kauemmin. Tätä mieltä on sosiaalirahojen riittävyyttä tulevaisuudessa pohtinut kolmikantainen työryhmä.

Mietinnössään se haluaa myös, että toimeentulon vähimmäisturva hoidetaan verovaroin ja pakollinen ansioturva työntekijä- ja työnantajamaksuin. Lisäturvaa voisi hankkia sitten vakuutuksilla.

Katsauksessa tulevaisuuteen, aina vuoteen 2030, työryhmä ylsi harvinaiseen yksimielisyyteen mm. sosiaaliturvan määrityksessä. Sosiaali- ja terveysministeri Maija Perho (kuvassa) oli ilahtunut saavutetusta ratkaisusta ja toteaa sosiaaliturvan hyödyttävän välillisesti myös elinkeinoelämää.

- Sosiaaliturva ei ole vain meno vaan se on investointi. Se on investointi ihmisten hyvinvointiin, terveyteen ja sitä kautta työkykyyn, joka sitten hyödyttää elinkeinoelämää, muistuttaa Perho.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme