Mainos
Mainos

Selvitysmieheltä kompromissiesitys Sipoo-kiistassa

Selvitysmies Pekka Myllyniemi esittää, että Sipoosta liitettäisiin Helsinkiin Itäsalmi, Karhusaari ja Landbo. Tämä on vähemmän kuin Helsinki toivoi. Sipoon päättäjät tyrmäävät kuitenkin Myllyniemen esityksen.

Selvitysmies Pekka Myllyniemi esittää, että Helsinki saisi Sipoolta vain osan vaatimistaan alueista. Helsinki on tavoitellut Lounais-Sipoosta noin 5000 hehtaarin aluetta.

Sipoo-kiistan vaiheet

Myllyniemen ehdotuksessa Helsinki saisi Sipoolta noin puolet haluamastaan maa-alasta. Alueeseen kuuluisivat mm. Itäsalmi, Karhusaari ja Landbo. Vantaalta Helsinki saisi Västerkullan kiilaksi kutsutun alueen. Myllyniemi esittää, että kuntaliitokset toteutettaisiin vuoden 2009 alusta.

Myllyniemen raportti Helsingin, Sipoon ja Vantaan välisen kuntajaon muuttamisesta julkistettiin tänään Helsingissä.

Helsinki ilmoitti kesäkuussa tavoittelevansa naapurikunnista alueita asuntotuotantoa varten. Alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen asetti Myllyniemen selvitysmieheksi syyskuussa.

Sipoolta murskatuomio Myllyniemen esitykselle

Sipoo tyrmää täysin selvitysmies Pekka Myllyniemen esityksen kuntarajojen muuttamisesta. Sipoon johdon mukaan alue- ja kuntaministeri Hannes Manninen sai sellaisen raportin kuin oli tilannut.

- Koko selvitysmiesepisodin ainoa tehtävä on ollut luoda kaunis kuorrutus Helsingin kaupungin ja eräiden johtavien ministerien kelvottomista aineksista yhdessä leipomalle kakulle, sivaltaa Sipoon kunnanvaltuuston puheenjohtaja Kristina Lyytikäinen.

Sipoon mielestä tilanteessa olisi rajojen siirron sijaan pitänyt tutkia esimerkiksi sitä, kuinka valtion omistuksessa olevat rakentamattomat maa-alueet saataisiin nopeasti asuntotuotannon käyttöön.

Sipoon johdon mielestä koko hanke on merkki Helsingin päättäjien kyvyttömyydestä ratkoa sisäisiä poliittisia näkemyserojaan.

Selvitysmies Pekka Myllyniemen esitys kuntarjajojen muutoksesta:

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 30.11.2006)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme