Mainos
Mainos

Selvitysmies avaisi työeläkelaitosten kilpailua

Työeläkelaitosten kilpailumahdollisuuksia tutkinut selvitysmies ehdottaa maksualennuksia eläkelaitosta vaihtaville yrityksille.

Työeläkelaitosten kilpailun lisäämisessä auki jääneitä kysymyksiä tutkinut selvitysmies toimitusjohtaja Jukka Rantala antaisi työeläkelaitosta vaihtavalle yritykselle mahdollisuuden maksualennuksiin.

Rantalan mukaan vanhaan työeläkelaitokseen kertyneistä rahastoista voitaisiin myöntää maksualennuksia kolmen vuoden ajan. Nykyisin järjestely ei ole mahdollinen, minkä on katsottu heikentävän kilpailua.

Lisäksi Rantala siirtäisi eläkerahastojen kartuttamista säätelevän koron laskennan Työeläkevakuuttajilta Eläketurvakeskukselle. Työmarkkinakeskusjärjestöjä olisi kuultava laskennan aikana. Nykyiseen tapaan koron vahvistaminen jäisi sosiaali- ja terveysministeriölle.

Rantala muistuttaa työeläkejärjestelmän olevan osa sosiaaliturvaa, minkä vuoksi laitoksille ei voi asettaa samanlaisia kilpailuvaatimuksia kuin yleensä elinkeinotoiminnalle.

Tel-laitosten kilpailun lisäämisestä on taitettu peistä pitkään. Rantala jätti tänään raporttinsa sosiaali- ja terveysministeri Maija Perholle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot