Mainos
Mainos

Selvitysmies esittää Jyväskylän ja maalaiskunnan liitosta

Toteutuessaan kyseessä olisi Suomen lähivuosien suurin kuntaliitos.

Sisäministeriön kuntajakoselvittäjä esittää, että Jyväskylä ja Jyväskylän maalaiskunta muodostaisivat vuoden 2009 alusta uuden Jyväskylän.

Uudessa Jyväskylässä olisi liki 130 000 asukasta. Selvittäjä ehdottaa lähipalveluiden säilyttämistä ja asukkaiden vaikutusmahdollisuuksien lisäämistä.

Jyväskylän johtoon tulisi nykyinen kaupunginjohtaja Markku Andersson ja apulaisjohtajaksi Arto Lepistö Jyväskylän maalaiskunnasta.

Nykyiselle maalaiskunnalle selvittäjä esittää 32 miljoonan euron korjaus- ja investointisummaa sovitun investointitason lisäksi.

Selvittäjän ehdotus toimii liitosneuvotteluiden pohjana.

Tarkoitus on, että kuntien valtuustot päättävät yhdistymisestä helmikuussa ja valtioneuvosto tekee vielä keväällä lopullisen päätöksen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot