Mainos
Mainos

Selvitysmies haluaa vankeinhoidon taas remonttiin

Oikeisministeriön tulisi jättää vankeinhoitoalan kehittäminen Rikosseuraamusvirastolle, toteaa selvitysmies. Tuoreen selvityksen mukaan työntekijät kokevat monissa vankiloissa, että voimavarat eivät riitä vankeuslain vaatimusten noudattamiseen.

Oikeusministeriön selvitysmies haluaa, että vankeinhoitoa aletaan taas remontoida. Valtiokonttorin pääjohtaja Jukka Wuolijoki esittää tuoreessa selvityksessään, että oikeusministeriö luopuisi pikkutarkasta vankeinhoidon ohjaamisesta ja jättäisi alan kehittämisen Rikosseuraamusvirastolle.

Vankeinhoitoa uudistettiin edellisen kerran viime lokakuussa, kun paljon parjattu uusi vankeuslaki tuli voimaan. Wuolijoen mukaan monissa vankiloissa työntekijät kokevat, että voimavarat eivät riitä vankeuslain vaatimusten noudattamiseen.

Pitkäaikaisen rahapulan takana on alibudjetointi mutta myös toiminnalliset ongelmat.

Wuolijoki esittää, että ministeriö ja Rikosseuraamusvirasto arvioisivat uudestaan, mitä vankiryhmiä uuden lain velvoitteiden pitäisi koskea. Selvitysmies perää uutta, kriittistä arviointia.

Raportti luovutettiin oikeusministeri Leena Luhtaselle tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot