Mainos
Mainos

Selvitysmies: Tieliikelaitoksesta valtion osakeyhtiö

Tieliikelaitoksen tulevaisuutta pohtineen selvitysmiehen ehdotus vaatisi kuitenkin muutoksia muun muassa nykyisiin julkisuus- ja liikelaitoslakeihin.

Tieliikelaitoksen tulevaisuutta selvittänyt Mikko Talvitie ehdottaa, että liikelaitos yhtiöitettäisiin valtion kokonaan omistamaksi osakeyhtiöksi vuoden 2007 alusta. Muutos kuitenkin vaatisi uudistuksia myös julkisuus-, hankinta- ja liikelaitoslainsäädäntöön. Nykyinen liikelaitosmalli rajoittaa liiketoimintaa ja heikentää markkinoiden tasapuolisuutta, Talvitie toteaa selvityksessään.

Talvitie vertaili nykyistä liikelaitosmallia, erityisesti Tieliikelaitokselle kehitettyä liikelaitosmallia sekä osakeyhtiötä muun muassa henkilöstön, markkinoiden ja asiakkaiden kannalta. Tieliikelaitoksen kehittämistarpeen selvittämistä on edellytetty hallitusohjelmassa.

Talvitie luovutti raporttinsa liikenne- ja viestintäministeri Leena Luhtaselle aamulla. Luhtanen ei vielä ota kantaa Talvitien ehdotukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot