Mainos
Mainos

Seniorien hankala saada matkavakuutusta

Suomalainen seniorimatkailija on pohjoismaalaisia kumppaneitaan heikommassa asemassa matkavakuutusta hankkiessaan. Jatkuvaa matkavakuutusta ei yleensä edes heru, jos hakija on yli 70-vuotias.

Vuoden voimassa olevissa eli niin sanotuissa jatkuvissa matkavakuutuksissa yläikäraja on yleensä 68-70 vuotta. Pari vakuutusyhtiötä tarjoaa kuitenkin turvaa 80 ja 86 ikävuoteen asti. Muissa Pohjoismaissa ikärajat ovat korkeammat.

Suomalaiset vakuuttajat eivät ole erityisen innokkaita nostamaan ikärajoja, vaikka seuraavatkin tarkasti kysynnän kasvua. Tuotejohtaja Hannu Ijäs Nordea Vahinkovakuutuksesta uumoilee silti, että ikään perustuva vakuuttamiskäytäntö saattaa tulevaisuudessa hävitä kokonaan.

Matkavakuutukselle tulee sitä enemmän hintaa, mitä vanhempi vakuutuksen ottaja on. Ikääntyvien matkavakuutusehtoihin liittyy lähes aina vaatimus terveysselvityksestä. Erityisesti sitä kaivataan, jos matka kestää useampia kuukausia.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme