Mainos
Mainos

Senioriväelle olisi kysyntää työmarkkinoilla

Suomen Yrittäjien mukaan työmarkkinat kaipaavat myös ikääntyneitä ja senioreja töihin. Suomen Yrittäjien viime vuonna tekemä selvitys kertoo, että kolme neljästä yrittäjästä käyttäisi mielellään myös vanhuuseläkkeellä olevia henkilöitä sopivissa tilantteissa.

– Meillä on vuosittain yhteensä yli 40 000 vanhuuseläkkeellä olevaa henkilöä töissä. Yrittäjien asenteet ja kiinnostus on selvästi lisääntynyt, arvioi koulutusasioiden päällikkö Veli- Matti Lamppu MTV3:n Huomenta Suomessa.

Lampun mukaan kysyntää on tällä hetkellä erityisesti sosiaali- ja terveysalalla, mutta myös korkean ammattitaidon, kuten kädentaitojen aloilla ja akateemisella puolella on tarjolla työpaikkoja ikääntyneille.

Ruotsissa on ryhdytty menestyksellä tukemaan ikäihmisten työurien pidentämistä. Ansiotyön jatkamista eläkeiän saavuttamisen jälkeen kannustetaan veroeduin ja leikkaamalla työnantajien sosiaaliturvamaksuja.

Lamppu myöntää, että porkkanat niin työntekijälle kuin työnantajallekin olisivat tervetulleita myös Suomessa, mutta muistuttaa, että vielä tärkeämpi kannuste on asenne.

– Ehkä se tärkein ja halvin porkkana on työympäristön viihtyvyys, verkostot ja mielekäs työ. Asenteita ja arvoja muuttamalla saadaan varmaan ihmiset pidentämään työuriaan ja lisää jo vanhuueläkkeellä olevia työelämään, Lamppu toteaa.

Katso Suomen Yrittäjien koulutusasioiden päällikön Veli-Matti Lampun haastattelu: (Huomenta Suomi 26.5.2011)

Katso Kari Lumikeron raportti Sundsvallista, Ruotsista: (Huomenta Suomi 26.5.2011)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme