Mainos
Mainos

SEO perustaa oman polttoainevaraston?

Suomalainen Energiaosuuskunta SEO on perustamassa omaa polttoaineiden satamavarastoa.

Oman bensiinivaraston lisäksi jatkossa on mahdollista, että bensiinikauppiaiden osuuskunta aloittaa myös oman maahantuonnin.
-Varaston käyttöönotto on mahdollista lähitulevaisuudessa, kuitenkin aikaisintaan muutaman kuukauden kuluttua. Emme halua vielä esittää arvioita aikataulusta, sanoo SEOn toimitusjohtaja Hannu Laitinen.

Varastointiin tarkoitettu maa-alue ja säiliöt sijaitsevat Porin Tahkoluodossa. SEO on perustanut polttoaineen varastointia varten West Tank -nimisen tytäryrityksen, joka vietiin kaupparekisteriin pari viikkoa sitten. Omalla varastolla SEO haluaa edelleen parantaa jäsenkauppiaidensa kilpailukykyä ja varmistaa heille edullisen polttoaineen saatavuuden. Osuuskunnan keskeisenä tavoitteena on tarjota yksityisille bensiinikauppiaille edullisempi tukkuhintataso kuin mitä he voivat saada huoltamoketjuihin kuulumalla.

Tämän vuoden ajaksi SEOlla on polttoaineiden toimitussopimus Fortum Oil and Gasin kanssa. Sopimus Fortumin osaksi fuusioidun Nesteen kanssa on aiemmin ollut pariin otteeseen katkolla hintaerimielisyyksien vuoksi.

Suomalainen Energiaosuuskunta perustettiin vuonna 1978. Verkostoon kuuluu nykyisin noin 140 bensiiniasemaa, joista 12 on liittynyt tämän vuoden aikana. SEOn markkinaosuus oli viime vuonna hiukan yli viisi prosenttia eli se on Suomen viidenneksi suurin bensiininjakeluryhmittymä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme